Марафон «Крунк обирає здорове харчування». Обладнання та оснащення.
- Admin
- Блог
Крім технологічного та холодильного обладнання, фото яких ми розміщували напередодні, харчоблок закладу в повному обсязі та за потребою, оснащений посудом різного розміру і призначення, про яке ми розповімо сьогодні.
На харчоблоці є інструкції щодо правил миття кухонного посуду, інвентарю та обладнання. Дозволяється використовувати мийні засоби, які отримали позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи з визначенням сфери застосування у дошкільних навчальних закладах.
Біля раковин для миття рук працівників харчоблоку є мило, паперові рулонні рушники або індивідуальні серветки.
Харчоблок оснащений посудом різного розміру і призначення (каструлі, сковороди, казани, відра, ополоники розливні, лопатки дерев'яні, веселки, ложки, мірний посуд тощо), виготовленим з нержавіючої сталі, алюмінію, дерева. На зовнішню стінку казанів, каструль, ручки ополоників наносять фарбою маркування щодо їх об'єму і призначення. Посуд зберігається на стелажах із нержавіючої сталі. Кришки посуду зберігаються на спеціальній полиці.
Столи, ванни для миття кухонного посуду після закінчення роботи миють з використанням мийних засобів.
Обладнання та оснащення харчоблоку повинно відповідати вимогам безпеки персоналу та санітарно - гігієнічним вимогам. Використання якісного обладнання, інвентарю, посуду сприяє виготовленню смачних продуктів харчування.
Більше інформації та фото на сторінці у Facebook